Partners

De organisatie van de WK Ultimate Frisbee 2020 is in handen van Team TOC, in nauwe samenwerking met de Nederlandse Frisbee Bond (NFB), de World Flying Disc Federation (WFDF), de provincie Friesland en de gemeente Leeuwarden.

World Flying Disc Federation (WFDF)

WFDF is de afkorting voor World Flying Disc Federation. WFDF is de internationale bond voor sporten die worden gespeeld met een vliegende schijf (frisbee), behalve Ultimate frisbee zijn dat onder andere het eveneens op de WK in Leeuwarden gespeelde spel guts en disc golf. In totaal zijn er ruim 84 landen aangesloten bij de internationale bond, die officieel wordt erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

Nederlandse Frisbee Bond

De Nederlandse Frisbee Bond is de bond voor frisbeesporten in Nederland, naast Ultimate frisbee is dat in Nederland ook discgolf – een buitensport waarbij met zo min mogelijk worpen een parcours met meerdere obstakels moet worden afgelegd. De NFB telt momenteel ongeveer 1500 leden.

Gemeente Leeuwarden

De organisatie van de WK Ultimate Frisbee 2020 wordt nauw gesteund door de gemeente Leeuwarden. Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland en tevens de grootste gemeente van de provincie. In de gemeente Leeuwarden wonen in totaal ruim 123.000 inwoners. In 2018 was Leeuwarden een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa.

Provincie Friesland

Naast de gemeente Leeuwarden, de Nederlandse Frisbee Bond en de World Flying Disc Federation is ook de provincie Friesland een belangrijke partner van de WK Ultimate Frisbee 2020. In de hele provincie Friesland worden voorafgaand en tijdens het evenement side-events georganiseerd, daarnaast verblijven alle ruim 3.000 deelnemers in Leeuwarden maar ook in omliggende steden in Friesland.

Team TOC

Team TOC is de organisatie achter de WK Ultimate Frisbee 2020 en verschillende andere grote sportevenementen. In 2019 organiseerde Team TOC met de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten in ’s-Hertogenbosch het grootste sportevenement van Nederland van dit jaar, eerder was het sportevenementenbureau onder meer verantwoordelijk voor de WK BMX in Rotterdam en verschillende WK’s veldrijden in binnen- en buitenland.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de WUGC 2020 nieuwsbrief