Leeuwarden2020 op shirts Nederlandse teams

Het Leeuwarden2020-logo van de WK Ultimate Frisbee 2020, volgend jaar van 11 tot en met 18 juli in Leeuwarden, prijkt in de aanloop naar de WK in eigen land op de shirts van alle vertegenwoordigende teams van de Nederlandse Frisbee Bond (NFB). Tijdens de WK in de Friese hoofdstad maakt de WK-organisatie eventueel plaats voor een nieuwe sponsor.

Groeiende sport

Ultimate frisbee is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Wereldwijd spelen momenteel ruim tien miljoen mensen de spectaculaire teamsport, waarbij sportiviteit, teamspirit en gelijkheid tussen mannen en vrouwen voorop staan.

Jos Verhoeven (voorzitter van de Nederlandse Frisbee Bond): “Ultimate frisbee is een snel, fysiek en dynamisch spel. Daarnaast is er binnen de sport enorm veel aandacht voor sportiviteit en respect. Tot op het hoogste niveau zijn er geen scheidsrechters, maar ligt de verantwoordelijkheid bij de spelers zelf. Dat zorgt voor een geweldige sfeer op en naast het veld.”

WK in Leeuwarden

Volgend jaar vinden de wereldkampioenschappen Ultimate frisbee plaats in Leeuwarden. Ruim 40 landen, met in totaal zo’n 3500 spelers en speelsters, strijden in Friesland om de wereldtitels. De finales van de WK vinden plaats in het stadion van Cambuur Leeuwarden.

Eric Kersten (directeur Team TOC): “De frisbeesport heeft een enorme potentie. De sport is voor iedereen toegankelijk en heeft een jong en fris imago. Ultimate frisbee staat niet voor niets op de nominatie om toegevoegd te worden aan de Olympische Spelen.”

Officiële eventlogo

Om de WK in Leeuwarden te promoten in de internationale Ultimate community en de sport in Nederland te ondersteunen is WK-organisator Team TOC tot de WK als shirtsponsor verbonden aan de NFB. Op de borst van alle nationale teams komt het officiële eventlogo van Leeuwarden2020. Jos Verhoeven: “De Nederlandse Ultimate teams worden steeds beter en professioneler. Dankzij de nieuwe shirts komen onze teams nog beter voor de dag. Dankzij de shirtsponsoring kunnen we bovendien investeren in betere begeleiding van de teams en verdere ontwikkeling van de frisbeesport.”