Leeuwarden

Leeuwarden is de trotse gastheer van de WFDF 2020 World Ultimate & Guts Championships. De stad is de hoofdstad van de provincie Friesland. Leeuwarden heeft een historisch stadscentrum met grachten en prachtige herenhuizen, verschillende boeiende musea en een bruisend nachtleven vol fijne restaurant en cafés.

Leeuwarden, best kept secret

Het centrum van Leeuwarden is een van de best bewaarde geheimen van Nederland. De stad heeft voor ieder wat wils te bieden. Of je nu houdt van winkelen, cultuur, uitgaan of sport, in Leeuwarden valt altijd iets te beleven. De stad is bovendien een perfecte uitvalsbasis om de provincie Friesland te ontdekken, waar nog veel meer moois op je wacht.

Bezienswaardigheden en activiteiten  

Wist je dat Leeuwarden een toren (de Oldehove) heeft die schever is dan de toren van Pisa en je op de grachten van Leeuwarden heerlijk kunt varen? Daarnaast zijn er hele jaar door leuke evenementen. In 2018 was de stad de Culturele Hoofdstad van Europa en met de WK Ultimate Frisbee 2020 vindt er van 11-18 juli opnieuw een groot evenement in Leeuwarden plaats.

Uitgaansleven in Leeuwarden

Leeuwarden is een echte studentenstad met een universiteit en verschillende hogescholen. Daarnaast is er een groot aantal gezellige cafés, restaurants en andere leuke uitgaansgelegenheden in Leeuwarden te vinden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de WUGC 2020 nieuwsbrief