Friesland

De Friese meren, de Wadden, de Friese Elf Steden, de Alde Feanen en de stad Leeuwarden. Of je nu komt voor de rust in een van de vier nationale parken of de Friese cultuur wilt ontdekken, Friesland is een heerlijke plek voor een vakantie, een weekendje weg of om te wonen.

Vier nationale parken en Unesco Werelderfgoed

De provincie Friesland telt maar liefst vier nationale parken. Het waddengebied staat zelfs op de lijst van Unesco Werelderfgoed en werd in 2016 verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland. In Friesland kun je bovendien heerlijk wandelen, fietsen en als je geluk hebt in de winter schaatsen – het Friese merengebied is in de zomers daarnaast uitstekend geschikt voor watersporten en om te zwemmen.

Friese Elfsteden

Op citytrip naar Friesland? Dan bezoek je niet één maar elf verschillende steden. Natuurlijk ga je naar hoofdstad Leeuwarden, maar ook in Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum is het heerlijk toeven. Je bezoekt de elf steden van Friesland per boot, auto of met de fiets.

Friesland en de WK Ultimate Frisbee 2020

Samen met de gemeente Leeuwarden investeert de provincie Friesland in de WK Ultimate Frisbee 2020. Met het evenement komen er duizenden mensen naar Friesland, die minimaal acht dagen lang in de provincie overnachten, eten en shoppen. Bovendien zet het Friesland op de kaart als organisator van grote (sport)evenementen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de WUGC 2020 nieuwsbrief