Andere disciplines

Ultimate frisbee en Guts zijn populaire discsporten, maar zeker niet de enige. Bovendien kunnen beide sporten worden gespeeld op verschillende ondergronden en zowel binnen als buiten worden beoefend.

Indoor en Beach Ultimate

Ultimate frisbee is er voor buiten op een groot grasveld met teams van 7 tegen 7, maar kan ook in kleinere teams, op een andere ondergrond en zelfs binnen worden gespeeld. Beach Ultimate waarbij op het strand met teams van 5 op een kleiner veld wordt gespeeld, is bijvoorbeeld erg populair. In Nederland wordt er in de winters indoor gespeeld.

Disc Golf

Disc Golf is na Ultimate frisbee de meest populaire frisbeesport in Nederland en daarbuiten. In zo min mogelijk worpen probeer je de schijf in de pole-hole, een metalen mand, te werpen. Elke hole heeft andere obstakels zoals bomen, water of attributen. De winnaar is degene die na 12 of 18 holes de minste worpen nodig heeft gehad.

Double Disc Court (DDC)

Double Disc Court of DDC wordt gespeeld op een speelveld dat bestaat uit twee vakken van 13×13 meter, 17 meter van elkaar gelegen. Teams van twee verdedigen elk een vak en er wordt gespeeld met twee frisbees tegelijkertijd. Punten kunnen worden gescoord zodra de frisbee in het vak van de tegenstander de grond raakt en blijft liggen of na te zijn aangeraakt buiten de lijnen komt.

Freestyle en meer

Creatieve, artistieke en atletische bewegingen met een frisbee maken op muziek. Dat is Freestyle in een notendop. Freestyle wordt gespeeld in teams van twee of drie. Een optreden duurt tussen de drie en vijf minuten. Een jury beoordeelt de teams op presentatie, moeilijkheid en uitvoering. Kijk voor meer frisbee disciplines op de website van de WFDF.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de WUGC 2020 nieuwsbrief