10 redenen om naar Leeuwarden2020 te komen

De WFDF 2020 World Ultimate & Guts Championships vinden volgend jaar plaats in Leeuwarden. Voor de ultimate community een moment om naar uit te kijken, maar eigenlijk zou iedereen van 11 tot 18 juli een kijkje moeten komen nemen in de Friese stad. 10 redenen waarom ook jij erbij moet zijn tijdens Leeuwarden2020!  

  1. Ultimate Frisbee is de sport van de toekomst. Rennen, duiken, vliegen, springen, gooien, vangen. Ultimate Frisbee heeft het allemaal. Bovendien wordt de sport gespeeld zonder scheidsrechter, wat de frisbeesporten uniek maakt van alle andere sporten.
  2. Leeuwarden is het best bewaarde geheim van Nederland. De kans is groot dat je nog nooit in Leeuwarden bent geweest. Zonde, de stad heeft je zoveel te bieden. Niets voor niets was Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa en stond de stad in de top 3 van Europese bestemmingen volgens LonelyPlanet.
  3. Alle wedstrijden van de WK Ultimate Frisbee in Leeuwarden, met uitzondering van de finales, zijn gratis te bezoeken. Dat betekent gratis genieten van absolute topsport.
  4. Niet één maar drie Nederlandse teams strijden om de wereldtitel. Nederland wordt op de WK Ultimate Frisbee in Leeuwarden vertegenwoordigd door een mannen, vrouwen én mixed team. Met verschillende (jeugd)titels op zak behoren de Nederlandse teams tot de outsiders voor de wereldtitels.
  5. Leeuwarden telt een groot aantal leuke eettentjes. Probeer lokale specialiteiten als haring, suikerbrood en nagelkaas – een delicatesse die een stuk lekkerder smaakt dan de naam doet vermoeden.
  6. Leeuwarden ’s is nachts misschien nog wel leuker dan overdag. Leeuwarden is een echte studentenstad. Dat betekent veel gezellige cafés, leuke terrassen en uitgaansgelegenheden. In de Doelensteeg, het Ruiterskwartier en het Gouverneursplein kun je doorgaan tot in de vroege uurtjes.
  7. De finales van de WK Ultimate Frisbee 2020 vinden plaats in het stadion van voetbalclub Cambuur Leeuwarden. In het Cambuur Stadion is plaats voor 10.500 toeschouwers. De ultieme Ultimate Frisbee beleving!
  8. Friesland heeft naast Leeuwarden nog veel meer te bieden. Maak er een lang weekend van of blijf zelfs een hele week (of nog langer). Vier nationale parken, talloze meren en de beroemde Friese elfsteden. Friesland heeft het allemaal!
  9. Niet alleen kijken, maar ook zelf doen. Voorafgaand aan de WK Ultimate Frisbee 2020 kun je de frisbeesport op verschillende plekken in Friesland zelf uitproberen. Houd de website en onze social media in de gaten voor ons side-events programma.
  10. Een WK Ultimate Frisbee komen waarschijnlijk maar één keer voorbij. Leeuwarden komt in een rij met het Canadese Vancouver (2008), het Japanse Sakai (2012) en het Britse Londen (2016). De kans dat de WK Ultimate Frisbee nogmaals naar Nederland, laat staan Leeuwarden komen, is klein.